Stil života

Kako da zavolite ponedeljak


Prekinite tradiciju kukanja i mrštenja svaki put kada zazvoni alarm koji najavljuje početak radne sedmice. Nemojte da računate „koliko je još ostalo“ do vikenda nego dajte ponedeljku šansu da ga zavolite. A evo i kako.

pon

Obucite nešto novo

Radnu nedelju počnite u outfitu koji ste osvežile nečim novim. Ako niste bile u šopingu, iz ormara izvucite onaj prelepi komad odeće koji dugo niste obukle. Ne kažemo da je ovo formula za uspešan radni dan ali ako se osećate lepo i posebno, verovatno ćete da zaboravite da je ponedeljak.

Dogovorite ručak sa prijateljima

Ako se dogovorite sa prijateljima da idete na ručak nakon posla imaćete čemu da se radujete dok radite. Održavanje kontakta sa prijateljima je veoma važno, a sa druženja ćete se vratiti pozitivne i pune elana, a to znači nasmejani nastavak dana!

Nova plejlista

Ponedeljkom osvežite svoju listu pesama na plejeru. U omiljene pesme uvrstite uvek nešto novo da vam ne bi dosadila. Ubacite inspirativnu i pozitivnu muziku ili nešto malo brže kako biste se razbudile. Važno je samo da izbegnete monotoniju!

Uhvatite sunce

Vitamin D koji dobijamo izlažući se Sunčevoj svetlosti podiže nivo serotonin, hormona sreće. Pešačite do posla uz jutarnje sunce ili prošetajte sa kolegom na pauzi za ručak. Samo petnaest minuta dnevno druženja sa suncem smanjuje pojavu depresije.

Ulepšajte nekome dan

Donesite kafu kolegi, udelite nekome kompliment, uputite osmeh.. Ne zaboravite da je svima ponedeljak, a ne samo vama. I vi ćete se osećati mnogo bolje ako znate da ste nekome ulepšale dan.

Autor: Life Content

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s